Travian Answers

La oss starte med spørsmålet ditt

Søk ved å svare på spørsmål

For å finne et svar, vennligst velg kategori og underkategorier til svaret dukker opp nedenfor. Dersom du ikke finner svaret på egen hånd får du muligheten til å kontakte oss etterpå.

Jeg har et spørsmål om...

La oss gå i detaljer:

Søk via sidekartet

Ønsker du å søke via et normalt sidekart, tilsvarende som mange andre nettsteder? Ingen problem, bare bruk Answers sidekartet for å finne svaret.

Artefaktenes effekt

Artefakter er kraftige gjenstander laget av den gamle stammen Natarene, og de gir enorm kraft til den som eier dem.

Artefaktene kan deles opp etter deres omfang: landsby-dekkende (påvirker bare landsbyen hvor de befinner seg) og konto-dekkende (påvirker hele kontoen).

Det finnes mange typer artefakter, som forklares mer detaljert senere i denne artikkelen. I de fleste tilfeller er det lite (landsby-dekkende), stort (konto-dekkende) og unike (også konto-dekkende) artefakter av samme type.

På vanlige servere droppes artefaktene i midtfasen av spillet, og de er opprinnelig plassert i spesielle Natar-landsbyer.

Det finnes to måter å få artefakter på:

1. Du kan erobre dem med helten din. Følg linkene for å lære hvordan du kan stjele dem fra hvordan stjele dem fra Natarene eller fra andre spillere. Du kan bare bruke denne metoden så lenge du har mindre enn 3 artefakter. I tillegg kan du bare erobre kontodekkende artefakt på denne måten hvis du ikke allerede har en. Som et unntak er det ingen slike grenser når du erobrer artefakter fra deg selv.

2. Du kan erobre landsbyen som holder artefakten. Dette kan tillate deg å ha flere artefakter..

Selv om du eier flere artefakter, er bare maksimalt 3 aktive, hvorav kun 1 kan være kontodekkende. I tilfelle det er 2 kontodekkende artefakter blant de 3 eldste artefaktene, vil neste artefakt som dekker kun landsby, bli aktiv. Hvis spilleren har 3 landsbydekkende artefakter og erobrer en fjerde, som er kontodekkende, blir den tredje (nyeste) bydekkende artefakten deaktivert, og i stedet for vil den fjerde artefakten bli aktiv etter nedtellingen.

En artefakt med effekt over landsbyen vil alltid overskrive effekten til kontoartefakt. Effekten til de to vil dermed ikke være gjeldende samtidig.

På Bursdags-spesial servere (som Path to Pandora) er det ingen artefakter, men regionene har antikke krefter med samme effekter. Klikk på følgende lenke for å lære mer om regioner og deres krefter.

Sterkere bygninger

Stronger buildings

Bygningene har mye sterkere motstandskraft mot katapulter og rambukker. Denne virker ikke for Verdens Underverk, men kontoartefakten og den unike artefakten vil virke på de andre bygningene i WW-landsbyen.

 • Landsby dekkende  – 4 ganger så sterke.
 • Konto dekkende – 3 ganger så sterke.
 • Unik – 5 ganger så sterk.

Raskere tropper

Faster troops

Troppene reiser raskere.

 • Landsby dekkende – 2 ganger så raske.
 • Konto dekkende – 1.5 gang raskere.
 • Unik – 3 ganger raskere.

Bedre spioner

Better spies

Speiderne, Equites Legati og Stifinnerne blir bedre til å spionere, og den forsvarer mot fiendensspioneringsforsøk. Alle speidere i landsby eller på kontoen, på samme måte som de som sendes ut på spionering fra denne landsbyen eller kontoen, har effekt av denne artefakten. I tillegg kan du se hva slags tropper som angriper deg, men du kan ikke se antall tropper.

 • Landsby dekkende – 5 ganger så effektive.
 • Konto dekkende – 3 ganger så effektive.
 • Unik – 10 ganger så effektive.

Mindre sultne tropper

Less hungry troops

Troppene spiser mindre korn.

 • Landsby dekkende – 50% reduksjon i kornforbruk.
 • Konto dekkende – 25% reduksjon i kornforbruk.
 • Unik – 50% reduksjon i kornforbruk.

Raskere Troppetrening

Faster troop training

Troppene blir raskere trent.

 • Landsby dekkende – 50% reduksjon i treningstid.
 • Konto dekkende – 25% reduksjon i treningstid.
 • Unik – 50% reduksjon i treningstid.

Stort varehus og Stor silo byggeplan

Great warehouse or great granary plan

Gir muligheten til å bygge stort varehus eller stor silo.

Hemmelig jordkjeller + tilfeldige mål

Cranny + random aim

Artefakten øker jordkjellerens kapasitet og i tillegg vil fiendens katapulter treffe tilfeldig. Verdens Underverk kan alltid bli siktet på og truffet.

Narrens artefakt

Artefact of the fool

Denne artefakten skifter effekt hver 24. time, og kan ha hvilken som helst av de andre artefaktenes effekt. I tillegg er effekten tilfeldig mellom å dekke konto eller landsby hver 24. time.

Den normale artefakten av denne typen kan også gi negativ effekt, for eksempel kan troppene bli tregere, eller de kan spise mer korn. Den unike artefakten av denne typen har bare positiv effekt, men virkningen av effekten er likevel tilfeldig. Den kan for eksempel gi en fartsøkning på 1.01.

 • Normal – Negativ effekt er også mulig.
 • Unik – Kun positive effekt er mulig.

Er spørsmålet ditt besvart tilfredsstillende?

Ja   Nøytral   Nei