Travian Answers

La oss starte med spørsmålet ditt

Søk ved å svare på spørsmål

For å finne et svar, vennligst velg kategori og underkategorier til svaret dukker opp nedenfor. Dersom du ikke finner svaret på egen hånd får du muligheten til å kontakte oss etterpå.

Jeg har et spørsmål om...

La oss gå i detaljer:

Søk via sidekartet

Ønsker du å søke via et normalt sidekart, tilsvarende som mange andre nettsteder? Ingen problem, bare bruk Answers sidekartet for å finne svaret.

Verdens Underverk

Wonder of the World

Forhåndskrav: Verdens Underverk-landsby (må erobres fra Natarene), minimum Travian Versjon: 2.5

Hva er Verdens Underverk? 

 Verdens Underverk (ofte forkortet til VU) lever opp til navnet sitt. Denne "bygningen" må bygges for å vinne en server. Hvert nivå av VU koster MYE ressurser (ofte millioner av ressurser). For mer informasjon om byggetider og kostnader, se link nederst. Som du kan se av byggekostnadene er det så godt som umulig for én enkelt spiller å bygge et VU alene. Selv én enkelt allianse vil ofte ha problemer med å fullføre et VU. Ressursene er ikke eneste problemet, man må i tillegg ha et stort forsvarsverk og mange tropper for å forsvare landsbyen.

Verdens Underverk-landsby

I T4 vil Natarene være med i spillet helt fra den spede begynnelsen. I starten vil de holde seg i det grå området i midten av kartet men kan utvide etterhvert. Landsbyer som tilhørte spillere som sletter seg kan konverteres til Natar-landsbyer og dermed kan Natarene erobre landområder utenfor det grå området. Kun 13 av disse landsbyene vil være Verdens Underverk-landsbyer (VU-landsby) og disse er lagt tilfeldig ut i det grå området. I tillegg vil hovedstaden til Natarene alltid være på koordinatene 0|0. Alle VU-landsbyer kan erobres og etterhvert benyttes til å bygge Verdens Underverk.

Tilleggsinformasjon om VU-landsby

Ingen av de 13 Natariske VU-landsbyene har noe forsvarsverk eller residens/palass. Dette er veldig viktig å huske dersom du planlegger å overta en Natar-landsby. Mye tid og ressurser kan potensielt gå tapt dersom katapulter sendes til en VU-landsby siktet inn på residens/palass.

Gull kan ikke benyttes i VU-landsbyen overhodet. Ingen datastyrt handelsmann, og ingen "fullfør bygning umiddelbart". Det vil være mulig å legge to VU-nivåer i byggekø samtidig når som helst. Dette er MEGET viktig å huske i slutten av spillet. Dersom katapulter er siktet inn mot store varehus når VU'et har nådd nivå 98 kan allerede nivå 99 og 100 være lagt i kø, og dermed vil det ikke gi noen skade på VU'et eller byggetidene. 

Det er mulig å gi VU'et et egen navn når det når nivå 1. Noen navn står igjen i historien som episke, mens andre er fullstendig glemt, så velg med omhu. Når Vu har nådd nivå 11 kan ikke navnet endres lenger.

VU-landsbyer produserer ikke kulturpoeng i det hele tatt. Dersom en spiller erobrer en VU-landsby vil ikke landsbyen produsere KP uansett hvilke bygninger spilleren måtte bygge opp i landsbyen.

Byggetidene i Natar-landsbyer er halvparten av normal byggetid i andre landsbyer..

Natarske byggeplan-landsbyer (Natar Oaser)

Natarske byggeplan-landsbyer (også kjent som Natar-oaser eller BP-landsby) er landsbyer som har artefakten "Verdens Underverk Byggeplan". Disse landsbyene (som egentlig er landsbyer og ikke oaser) kommer til syne 222 dager etter serverstart på vanlig server, og etter 83,333 dager på speedserver (3x). Landsbyene legges ut delvis tilfeldig, men hver kvadrant på kartet vil få et minimum antall landsbyer i rettferdighetens navn. Byggeplaner kan overtas på samme måte som du overtar artefakter fra Natarene eller fra andre spillere.

Det vil bli annonsert via en melding på skjermen til hele serveren når byggeplanene har kommet.

Hvorfor er VU byggeplaner så VIKTIGE?

VU-byggeplaner er ekstremt viktige. For å kunne påbegynne et VU må spilleren som har en VU-landsby ha en VU-byggeplan selv. Denne byggeplanen vil gi ham/henne mulighet til å bygge et VU opp til nivå 49. For å kunne komme seg videre over nivå 49 må en annen spiller i alliansen ha en byggeplan i tillegg. Hvem som helst i alliansen kan holde på denne. Begge byggeplanene må være tilstede for å kunne bygge til nivå 100.

Hvordan få tak i en VU-byggeplan fra Natarene eller fra en annen spiller

For å kunne "stjele" en VU-byggeplan fra enten Natarene eller en annen spiller må følgende utføres:

  • 1. Spilleren som skal ha byggeplanen MÅ ha et skattkammer nivå 10 i landsbyen han/hun angriper fra. 
  • 2. Skattkammeret som holder byggeplanen nå (enten hos Natarene eller hos en annen spiller) MÅ ødelegges før byggeplanen kan hentes ut.
  • 3. En helt må sendes fra landsbyen med nivå 10 skattkammer samt overleve angrepet etter at det fiendtlige skattkammeret er ødelagt, ettersom kun helten kan bære med seg byggeplanen.  

Dette kan gjøres når som helst. En spiller kan drepe troppene i den fiendtlige landsbyen, en kan ødelegge skattkammeret og en tredje person kan sende helten fra en landsby med skattkammer nivå 10 og overta planen, eller en og samme person kan gjøre alt dette i ett og samme angrep.

Konstruksjonskostnader og kulturpoeng kan du finne  her.
For hele tabellen med byggetider, klikk her for vanlig server eller her for speedserver.


Er spørsmålet ditt besvart tilfredsstillende?

Ja   Nøytral   Nei